Päänäyttelyn nimi on “Täältä tullaan!”.


PÄÄNÄYTTELY:
“Täältä tullaan!”

Tuula-Maija Magga Hetta:
“ Täältä tullaan “ – naisten elämää Andreas Alarieston kuvaamana
Elämässään Andreas Alariestolle oli ominaista ihmisten kunnioitus. Taitelijan puhetapa ja katse koskettivat kaikkia, ystäväpiirissään hänellä oli paljon naisia, joille Alariesto oli herrasmies. Paitsi luotettavana keskustelijana ja kuuntelijana taiteilija osoitti avuliaisuutta nikkaroimalla ystäväemännille kotitalousesineitä ja keksimällä konsteja helpottamaan naisten arkityötä. Alariesto seuraili ympäristöään usein pilke silmäkulmassa, hän osasi omien kokemusten ja tarkan havainnoinnin avulla tallentaa kuviinsa täyttä elämää. Täältä tullaan – näyttelyn teemana ovat naiset Alarieston kuvaamina, aihetta voi tarkastella mm. naisten toiminnan ja kulloisenkin roolin avulla sekä hahmojen ilmeiden ja eleiden kautta. Alarieston kuvat saavat hyvälle tuulelle ja hän kuvaa hymyssä suin vaikeitakin aiheita ja monimuotoista naisten elämää.


Avoinna TI – LA klo 10 – 16


Revontuli-Opiston Vapaa taideryhmä

Museo-Galleria Andreas Alarieston

Galleriassa

Kaamoksesta ruskaan

– näin met täälä elämmä –

näyttelyn kolmas osa

15.4.2024 – 25.5.2024

Revontuli-Opiston Vapaa taideryhmä on kaikille, jotka haluavat tehdä kuvia, piirtää, maalata, muotoilla. Kurssin ohjelma rakentuu jokaiselle henkilökohtaisesti omanlaisena, vaikka ryhmässä työskennelläänkin.

Kurssilla käydään läpi kuvataiteen eri tekniikoita kurssilaisten toiveiden mukaan. Jokainen voi syventyä yhteen tekniikkaan tai kokeilla monia eri tekniikoita (piirustus, erilaiset maalaustekniikat, sekatekniikka, kuvanveisto) vapaasti omien aiheiden ja annettujen tehtävien pohjalta.

Tässä näyttelyssä on esillä myös ryhmäläisten aikaisempina vuosina valmistuneita teoksia. Osa on harrastanut taiteen tekemistä useita vuosia tai vuosikymmeniä, ja osa on vasta hetki sitten löytänyt tiensä kuvataiteen pariin. Näyttely kertoo kuvataiteen pitkän linjan harrastuksesta Sodankylässä ja näyttelyssä mukanaolevilla on ollut ilo työskennellä monien opettajien johdolla.

Tällaisella kurssilla opettajan rooli on moninainen. Opetetaan tekniikkaa tarvittaessa, annetaan ideoita erilaisista aiheista, annetaan palautetta teoksista, kerrotaan erilaisista tavoista tehdä ja toteuttaa itseään. Opettaja on kuitenkin pääasiassa taustalla ja tukena, vaihtoehtojen antajana ei auktoriteettina.

Näyttelyn nimi Ruskasta kaamokseen – näin met täälä elämmä kertoon väriloiston hiipumisesta, kun mennään kohti pimeää aikaa. Toisaalta kaamos täällä pohjoisessa ei ole sysipimeää ja siitä löytyy monia kauniita asioita. Aina voi muistella eri vuodenaikojen väriloistoa.

Tämä näyttely saa jatkoa 21.11.2023, kun vaihdamme teokset näyttelyn toiseen osaan. Näyttely on avoinna Museo-Galleria Andreas Alarieston aukioloaikoina:
Ti – La klo 10 – 16

Tervetuloa näyttelyyn!

Jaana Hokkanen
kuvataideopettaja

AUKIOLOAJAT

Näyttelyt ovat avoinna:
TI – LA klo 10 – 16

Muina aikoina avoinna tilauksesta

Juhlapyhinä kiinni

Kahvio palvelee museon asiakkaita aina aukioloaikoina.

PÄÄSYLIPUT

Aikuinen 8 €

Eläkeläiset, opiskelijat ja koululaiset 6 €

Ryhmä. max 10 henkilöä, 6 € / henkilö

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Vapaa sisäänpääsy Museokortilla

OHJEET TURVALLISEEN MUSEOVIERAILUUN

Haluamme tehdä museokäynnistä sinulle mahdollisimman miellyttävän ja turvallisen.
Tässä muutamia ohjeita, joita toivomme kaikkien vierailijoidemme noudattavan.
​Tervetuloa turvallisesti Museo-Galleria Andreas Alariestoon!

Pidetään etäisyyttä toisiimme

Ota tilaa itsellesi ja anna sitä toisille, kun liikut Andreas Alariesto-museossa, jonotat lippuja tai käytät muita palveluita. Myös me pidämme sinuun turvavälin. Rajoitamme museon asiakasmäärää tarvittaessa.

  • Seuraathan museosta löytyviä opasteita.
  • Suosi kortti- ja lähimaksua.

Noudata hyvää käsihygieniaa

  • Tule museoon puhtain käsin. Pese kädet aina tarvittaessa tai käytä käsidesiä.
  • Tiloissa on käsidesipisteitä.
  • Yski tai aivasta kyynärtaipeeseen.
  • Älä koske taideteoksiin.
  • Vältä turhaa pintojen koskettelua.

Myös henkilökunta noudattaa hyvää käsihygieniaa.

Tule museoon vain terveenä

Olet tervetullut Andreas Alariesto-museoon, jos tunnet olosi terveeksi. Jos olet sairas, jää kotiin, kunnes voit paremmin. Ole tarvittaessa yhteydessä terveydenhuoltoon.

Siistiä ja puhdasta

Andreas Alariesto-museo on tehostanut siivousta koko museossa. Olemme poistaneet toistaiseksi käytöstä kaikki yhteiskäytössä olevat materiaalit. Jokainen saa halutessaan näyttelyihin liittyvät esitteet henkilökohtaisesti ja niitä ei palauteta museolle.

Andreas Alariesto-museo seuraa valtioneuvoston virallisia ohjeita.

Scroll to Top