“Olen tehny nämä kuvat, koska nykyinen ja tuleva sukupolvi ei tosiasiassa tietä mittään menneisyyvestä eikä esi-isien elämästä ja minunkin pensselini heittää kohta heilumasta”

“VANHAPOIKA SAA VAIMON”

Tässä kuvassa on yksin elämiseen kyllästynyt aatami. Ja on nyt valmis ottamaan vastaan minkälaisen eevan tahansa mikä vain tuolta ylhäältä annetaan. Tässä tapauksessa se ei näytä nyt hullumaltakaan. Mitäpä muuta kuin onneksi olkoon.

“SODANKYLÄN VANHA KIRKKO”

Sodankylän vanha kirkko on rakennettu 1689. Seisoo vielä paikallaan sen laattijan alla kerrotaan olevan olevan 7 muumiota eri aikakausilta. Niitten alkuperästä ei tunnu olevan kellään mitään tietova. Kirkko on Sodankylän ensimmäinen kirkko. Turisti-nähtävyytenä sitä näytellään kesällä, mielihyvin niille jotka sitä haluavat käytä katsomassa.

“KALAN PAISTAJAISET” 

Entisajan Lapin asukkailla oli usein tapana kesän kauneimpana aikana lähtejä koko perheen voimalla kalan pyyntiin. Silloin oli tarkoitus ottaa koko perheen huvin kannalta usein naapuritkin kutsuttiin mukaan. Kesäyön kauneutta ihailtiin, kalaa paistettiin ja syötiin niin kauvan kuin kaikki olivat kylläisijä.

“TÄÄLTÄ TULLAAN”

…sanoo Lapin tyttö, kun astuu metsän pimennoista ihmisten maailimaan alku on aina hankalaa, mutta ryteköistä on aina selvittävä. Hänen tiensä näyttää sittenkin vähän tasaisemmalta kuin mitä se oli kauvan sitten. Tämä on monen onkelma Lapissa.

Scroll to Top